Remvloeistof vervangen

Remvloeistof neemt water op

Is dat nodig dan, controle van de remvloeistof? Voor een optimale werking van de remmen, moet deze vloeistof inderdaad periodiek worden ververst. De richtlijnen hiervoor staan in het instructieboekje of servicepaspoort van uw auto. Remvloeistof is hygroscopisch, wat wil zeggen dat het water opneemt. Hierdoor gaat de kwaliteit van de remvloeistof achteruit. Ook kan er roestvorming in het remcircuit ontstaan en onder extreme omstandigheden, bijvoorbeeld bij hard en langdurig remmen tijdens een afdaling, kan het zelfs leiden tot ‘vapour lock’. Dit betekent dat de remvloeistof gaat koken, waardoor het rempedaal sponzig aanvoelt of zelfs tot de bodem kan worden ingetrapt.

 

Periodiek verversen

Heeft u uw auto in onderhoud bij de BCS AutoGroep, dan wordt uw remvloeistof regelmatig gecontroleerd en periodiek ververst. Moderne auto’s zijn uitgerust met remsystemen die steeds hogere eisen stellen aan de remvloeistof. Er wordt steeds meer remkracht gegenereerd en voor moderne veiligheidssystemen als ABS- en ESP® is een remvloeistof nodig die razendsnel door het remsysteem kan worden gepompt, zonder oververhit te raken.

 

Hoogwaardige Bosch-remvloeistof

Bosch is bedenker en ontwikkelaar van dergelijke veiligheidssystemen en ontwikkelde ook een eigen remvloeistof die aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet: de Bosch ENV4 en ENV6. Ze werden speciaal ontwikkeld voor de moderne, veeleisende remsystemen van tegenwoordig. Bij lage temperaturen munten ze uit in vloei-eigenschappen en tegelijk hebben ze een hoog kookpunt. Hierdoor kunt u ook onder extreme omstandigheden veilig blijven remmen. De ENV4 en ENV6-remvloeistof hebben uitstekende smerende eigenschappen en zijn roestwerend. Welke voor uw auto de meest geschikte is, adviseren onze monteurs u graag.