Camper-onderhoud

Ook voor het onderhoud van uw camper kunt u bij ons terecht

Profiteer nu van onze vakantiecheck actie, met deze actie heeft u een vakantiecheck voor € 49,- inclusief aircocheck. (deze actie is geldig tot 1 oktober 2022)


Ga zorgeloos op vakantie met uw camper, ook als u niet veel kilometers maakt per jaar of de camper maar een paar weken in gebruik heeft. Is het altijd verstandig om uw camper te laten checken om problemen te voorkomen.

 

Stilstand (in de stalling of op de camping) is ook achteruitgang en de hoge temperaturen, files, lange rijafstanden en bergachtige gebieden vragen veel van de camper. Onvoldoende of slecht camper onderhoud kan leiden tot hoge reparatiekosten, maar ook de levensduur van uw kostbare camper wordt aanzienlijk verkort.

Veel voorkomende problemen kunnen zijn:

  • Versleten of verdroogde banden
  • Slecht functionerende remmen
  • Versleten schokdempers
  • Versleten distributieriem
  • Kapotte uitlaat

 

Wat doet de monteur bij een kleine beurt?

Dat verschilt per merk, model en uitvoering van uw camper. BCS AutoGroep gaat te werk volgens de technische checklist die elke autofabrikant voorschrijft. Dit betreft onder meer de controle van alle vloeistofniveaus in de auto inclusief mogelijke lekkage, banden,  remmen, verlichting, brandstofleidingen, V-riemen, ruitenwissers, etc.

 

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden ook het oliefilter vervangen en de olie ververst. Belangrijk om dit niet over te slaan, juist omdat de onderhoudsintervallen steeds langer worden.

 

Wat doet de monteur bij een grote beurt?

Alles wat de monteur bij een kleine beurt naloopt, komt ook bij een grote beurt aan bod. Dus ook bij een grote beurt wordt het oliefilter vervangen en de olie ververst. Daarnaast worden het brandstoffilter, luchtfilter en interieurfilter gecontroleerd en meestal vervangen.

 

De monteur beoordeelt ook de niveaus en conditie van de remvloeistof en koelvloeistof, omdat de kwaliteit en werking daarvan met de tijd afnemen. Door deze tijdig te verversen, kunt u zorgeloos blijven rijden. Om dezelfde reden worden bijvoorbeeld ook de accu, remmen, uitlaat, schokdempers, V-riemen en brandstofleidingen gecontroleerd.