Autobanden

Uw autobanden laten wisselen bij Bosch Car Service

Wanneer u veilig en comfortabel wil rijden zijn goede banden een vereiste. De banden zijn immers het enige contact tussen uw auto en de weg. Banden zijn er in verschillende merken, typen en prijsklassen. Wij adviseren u graag over welke banden het meest geschikt zijn voor uw auto. Wij zijn merkonafhankelijk en kunnen tegen scherpe condities nieuwe banden leveren, inclusief montage en balanceren. Ook voor vakkundige bandenservice bent u bij de BCS AutoGroep aan het juiste adres.

Verschillende banden

 

Zomerbanden: Als de gemiddelde dagtemperatuur weer boven de 7 graden Celsius uit komt, wordt het weer tijd om de zomerbanden onder uw auto te laten monteren.  Zomerbanden zijn gemaakt van speciaal rubber dat op warmer asfalt een betere grip op de weg heeft met een lagere rolweerstand dan winterbanden.

 

All seasonbanden: Het hele jaar goede prestaties. Als u niet 2 keer per jaar van banden wil wisselen, dan kunt u kiezen voor all seasonbanden. Deze banden zijn door hun speciale rubbersamenstelling geschikt voor alle weersomstandigheden. De levensduur van all season banden is overigens gewoon gelijk aan de typen die zich richten op speciale weersomstandigheden.

 

WinterBanden: Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heeft u meer grip op de weg en de auto een kortere remweg. Dat geeft een veilig gevoel. Komen de temperaturen onder de 7°C kies dan voor winterbanden.

 

Balanceren en uitlijnen

Het uitlijnen en balanceren van de banden verhoogt het rijcomfort en vermindert slijtage. Het balanceren van banden is nodig wanneer het stuur trilt tijdens het rijden en uitlijnen wanneer de auto naar links of naar rechts trekt. Onze werkplaatsen beschikken over moderne apparatuur om ervoor te zorgen dat de banden op de juiste manier worden uitgelijnd en gebalanceerd. Dit brengt evenwicht in het rijgedrag.