Aircoservice

Airco controle

Een airco biedt u veel comfort, in zomer en winter. Als de zon hoog aan de hemel staat, biedt ze verkoeling en in de koude, vochtige periode van het jaar zorgt het systeem ervoor dat de ruiten snel condensvrij zijn. Om een goede werking te garanderen, heeft een aircosysteem periodiek onderhoud nodig. Onze monteurs hebben alle kennis en apparatuur voorhanden om dit volgens de geldende technische en milieueisen uit te voeren.

 

Waarom airco onderhoud?

Een airco kan zijn werk goed doen dankzij koudemiddel in het systeem. Bij normaal gebruik verliest het systeem 10% van het koudemiddel per jaar. Een airco zal na verloop van tijd dus steeds iets minder gaan koelen. Het koudemiddel in het aircosysteem heeft ook als functie om alle draaiende onderdelen te smeren. Wanneer er teveel koudemiddel ontsnapt zal het systeem drooglopen. Het gevolg is dat er dure reparaties nodig zijn. Dit voorkomt je door regelmatig de airco te onderhouden.

 

Airco onderhoud

Wij zorgen er graag voor dat u zorgeloos van uw airco gebruik kunt maken. We bieden daarom de volgende onderhouds- en controlebeurten:

 

  • Airco check
  • Airco onderhoudsbeurt
  • Airco geurbehandeling

 

Tip: Wij adviseren om de airco check jaarlijks preventief te laten uitvoeren. De airco onderhoudsbeurt kan het beste iedere twee jaar gedaan worden.